Az Atlantis-fikcióban nem vonultatok fel száz és száz szereplőt, de az egyes részekben természetesen újak jelennek meg és régiek tűnnek el – ahogy az lenni szokott egy történetben.

Minden esetben megpróbáltam az egyes sztereotípiákból valódi embereket faragni és gondolatokkal mélyíteni a jellemrajzukat. Hiszen – bár valóban erősek a sztereotípiák, sőt én is ezekből indultam ki –, a való életben sem teljesen igaz az, hogy létezik a katona, a tudós, a hivatalnok satöbbi. Na persze, a neveltetés és az egyéni gondolkodás nagyban hozzájárul az egyes sztereotípiák jellemvonásainak erősödéséhez – ezáltal válnak ezek felismerhetővé –, de ez mindig csak a felszín, amely alatt él a valódi ember, akit talán érdemes lenne közelebbről is megismerni.

A szereplőlistámon vannak néhányan, akik (előre láthatóan) a történet végéig méltó helyet fognak elfoglalni a listán.

Közülük az első Dr. Henry Howel Kit, a főszereplő. Robotika és programozás szakot végzett tudós, a mesterséges intelligencia megalkotója és családapa, noha ez az oldala teljes mértékben háttérbe szorul az első rész folyamán, mindazonáltal nem felejtődik el, és szerepet is kap a többi részben. Howelt próbáltam mindig úgy alakítani, hogy tudósként viselkedjen és gondolkodjon. Kérdéseket tesz fel magában, problémákat próbál megoldani, következetes és mindig kíváncsi. Nem kedveli, ha nem képes megérteni vagy megcsinálni valamit.Úgy érzem, Howel sosem riadna vissza attól, hogy kiderítse az igazságot.

 

A következő szereplő George Dorn, a Föld diplomatája és Howel barátja. Családos, egy gyermeke van, akiért bármit megtenne. Ő az a fajta kifinomult, művelt ember, aki mindig tudja, hogy mi a helyes, és eszerint is cselekszik.

 

Az Atlantis űrhajó kapitánya Eric Lloyd ezredes. Neveltetése és gondolkodásmódja egyaránt erősíti katona jellemét. Egyenes, őszinte és tisztességes ember, aki – bár a technológiákhoz nem igazán ért –, elképesztő vezetői karizmával rendelkezik, éppen ezért bíznak benne az emberei. Mindig követi Howel tanácsait, ha a tudós jobban ért valamihez, mint ő.

 

És volna itt még valaki…

Mr. Anderson. Ő a személyes kedvencem, ha szabad ilyet mondani. Befolyásos, dúsgazdag, arrogáns és lenéz másokat. Megtervezi minden lépését, tökéletesen uralja a helyzetet, és mindig érezteti a beszélgetőpartnereivel a felsőbbrendűségét.

 

De nehogy azt higgyék, hogy megismerték bármelyiküket is. Az élet néha elképesztően átformálja az embereket, és ez természetesen nem történhet másképp az Atlantis-fikcióban sem.

 

Peter D. Bronks

Szerző: peterdbronks (törölt)  2014.02.19. 12:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantisfikcio.blog.hu/api/trackback/id/tr145822263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása